Opleidingen

WO: Bedrijfswiskunde, (Technische) wiskunde,  Econometrie en Operationele Research, Business Analytics.

Profiel
N&G (wiskunde B), N&T, E&M (wiskunde B) en C&M (wiskunde B)  
Wiskunde en Econometrie

Wiskunde, veel mensen zien het als een onmogelijke taak, als onlogisch en als onredelijk. Toch beseffen veel mensen zich niet dat wiskunde super belangrijk is in het leven. Zonder wiskunde zou je telefoon niet werken, zou het openbaar vervoer nog vele malen vaker te laat komen en zou er veel meer onrust zijn op een vliegveld.

 

Wiskunde wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor optimalisatie. Zo bouwen wiskundigen en econometristen statistische rekenmodellen die voorspellingen doen. Om een voorbeeld te geven; de bussen in je eigen stad of dorp. Het is natuurlijk niet zomaar dat een bus om 14.32 uur ergens aankomt. Wiskundigen hebben hiervoor een model gemaakt en hebben de wachttijd proberen te minimaliseren. Een ander voorbeeld; rijen, er zijn talloze modellen over de wachtrijen met de vraag hoe kun je deze zo kort mogelijk maken? Hoeveel kassa's heb je nodig in een nieuwe winkel? Hoe groot is de kans dat Jumbo de boodschappen van de 4e wachtende moet betalen?

 

Vroeger was het toekomstperspectief van een wiskundestudent alleen maar wiskundige. Tegenwoordig kunnen wiskundigen vrijwel overal aan de slag. Dit komt vooral door data. Data wordt steeds belangrijker in onze wereld, uit data kan heel veel informatie gehaald worden. Toch kan niet iedereen dit doen, hiervoor hebben wij namelijk wiskundigen nodigen of beter gezegd econometristen.

 

Verschillende takken binnen deze sector zijn:

 

Werkzaamheden (5)

1.
Investment Banking
Ik werk bij een investeringsbank, dit is niet zoals een normale bankier. Mijn opdracht is te kijken naar een de koers van een aandelenfonds. Deze kan de ene dag 5 % winst hebben

Lees meer..

2.
Actuaris
Ik ben een actuaris, weinig mensen kennen dit beroep. Ik bouw modellen voor verzekeringsmaatschappijen, hiermee kunnen verzekeringsmaatschappijen steeds

Lees meer….

3.  Operations reseach
4.  Data Analist
5.  Docent Wiskunde
Exact, informatie en techniek