Talen en Communicatie
Taal en cultuur
Werkzaamheden (4)

1.
Vertaler/tolk
Ik ben vertaler binnen een groot bedrijf. Dagelijks krijg ik teksten die ik vanuit de vreemde taal (Engels in mijn geval) moet vertalen naar het Nederlands. Men verwacht dat ik een wervende stijl van schrijven heb. Naast wervende
Lees meer..

2.
Docent Frans
Ik sta als Docent Frans voor de klas. Ik ben verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen op het gebied van de Franse Taal en Cultuur. Deze primaire lestaken nemen de meeste tijd in beslag nemen, maar ook een 
Lees meer….

3. Journalist
4.
Voorlichter

De wereld wordt steeds kleiner. Als vandaag bedenken ergens naar toe te willen, dan kunnen we er morgen al zijn. Fysiek is reizen makkelijk, maar het is een grote uitdaging om je ook aan te passen aan de nieuwe omgeving. De taal, de gebruiken en de manier van leven kunnen enorm verschillen van hetgeen je gewend bent. De eerste problemen zijn dan zo geboren.

 

Met meer dan 196 verschillende internationaal erkende landen op de wereld bestaat er natuurlijk een enorme verscheidenheid aan verschillende talen en culturen. Van onontdekte stammen diep in de jungle tot rijke zakenmannen hoog in hun toren, elke cultuur kent zijn eigen kenmerken en talen.

 

Taal speelt een grote rol in de cultuur van groepen, het is de manier waarop wordt gecommuniceerd en gebruiken worden doorgegeven. Wetenschappers gaan aan de slag als taalwetenschapper, bestuderen de structuur van zinnen en woorden, de relatie tussen vorm en betekenis, de klanken, en de processen die zich in je hersenen afspelen als je taal gebruikt. 

 

Andere gebruiken die inzichten weer om de taal en de cultuur te leren om actief te zijn in het land als tolk, leraar, hulpverlener of zakenman.

 

Verschillende takken binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
Theater-, Film- en Televisiewetenschap,
HBO: Media en Entertainment Management, Media en Cultuur, Communication and Multimedia Design.

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
talen
cultuur