Recht en bestuur
Ruimtelijke ordening, verkeer en planologie
Werkzaamheden (3)

1.
Beleidsmaker
Lees meer..

2.
Projectmedewerker Rijkswaterstaat

Lees meer….

3. Projectontwikkelaar


Nederland is een klein land, toch wonen er 16 miljoen mensen hier en groeit dit aantal per jaar. China heeft een inwonersaantal van 1 miljard en ook dit aantal groeit elk jaar. Onze bevolking groeit maar ons oppervlakte (de wereld) blijft hetzelfde. Hoe gaan we dit oplossen? Wat is de meest efficiënte manier om gebieden zo in te delen dat het voor mens, dier en plant het aangenaamst leven is?

 

Denk hierbij trouwens niet alleen aan ruimte maar ook aan wegen. Grote wegen vervoeren miljoenen mensen per jaar. Wegen zijn erg belangrijk voor de economie. Hoe beter je kan reizen hoe meer handel er plaats kan vinden. Op dit moment slippen de wegen dicht. Het bedenken van oplossingen en verbeteren van de veiligheid is een uitdaging voor de toekomst.

 

De natuur speelt een grote rol in ons leven, het verzorgt ons niet alleen hout en eten maar zelfs vrijetijdsbesteding. Zo is een boswandeling een vrijetijdsbesteding voor veel mensen. Maar wat zijn geschikte plekken voor een bos? Hoe groot moet een bos zijn?

 

Hoe kunnen we al deze vragen beantwoorden en de ontwikkeling van de samenleving blijven ondersteunen. Het optimaal benutten van de beschikbare ruimte, rekening houdend met milieu, leven, economie, ontspanning en veiligheid, is de grote uitdaging.

 

Verschillende gebieden binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
Ruimtelijke Ontwikkeling, Spatial Planning and Design
HBO: Ruimtelijke Ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Planologie,  Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.