Economie en bedrijf
Management en techniek
Werkzaamheden (3)

1.
Bedrijfskundig adviseur
Binnen de ziekenhuiswereld houd  ik me bezig met bezoekersstromen. Niet alleen de fysieke stromen om mensen zo snel mogelijk op de juiste ...
Lees meer..

2.
Hoofd technische dienst
Ik ben de manager van een grote groep service technici. Zij rijden met bussen door het land voor het uitvoeren van service en het verhelpen van storingen. Zij ....
Lees meer….

3. Productiemanager
Er zijn veel soorten techniek. De meeste technische mensen zijn specialisten. Zij verdiepen zich in elektrotechniek, werktuigbouw, programmeren, scheikunde en ga zo maar door. In de praktijk blijkt het moeilijk om al die technisch denkende mensen en het bedrijfsmanagement goed met elkaar te laten spreken.

Welke machine heb je nodig en waarom? Past het dan ook nog bij de economische terugverdientijd, de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen? Gaat een snellere machine ook daadwerkelijk kosten besparen? Hoe is nieuwe techniek succesvol toe te passen? Hoe kunnen marketingkansen ook technisch gerealiseerd worden? Hoe laat je een technische afdeling goed functioneren.

Een technisch bedrijfskundige brengt deze mensen bij elkaar. Hij begrijpt de verschillende specialisme en weet die met elkaar te verbinden. Daarnaast houdt die zich bezig met de bedrijfsprocessen. Hoe laat je die optimaal lopen? Dat kan gaan van een goede inrichting van een magazijn of de logische indeling van een productiestraat.


Opleidingen:

WO:
Technische bedrijfskunde, Science, Business & Innovation
HBO: Technische bedrijfskunde

Profiel
voor WO alle profielen met wiB
voor HBO NT, NG, EM