Economie en bedrijf
Management en organisatie
Werkzaamheden (4)

1.
Directeur
Vandaag heb ik een belangrijke vergadering met mijn Management team. De managers van de belangrijkste afdelingen komen dan bij elkaar en presenteren hun plannen....
Lees meer..

2.
Zelfstandig ondernemer
Vandaag werk ik aan mijn website. Na de start van mijn onderneming zijn er al weer veel verandering.....
Lees meer….

3. Consultant
4.
Manager

Iedere dag gebruik je producten en diensten. Je telefoon, je abonnement, het eten dat je eet, de kleren die je draagt  enzovoort. Achter elk product en elke dienst die verkrijgbaar is zit een organisatie die lang heeft nagedacht over de verschillende variabelen van hun product. De vorm, de verpakking, de levering, de specificaties, het materiaal, de prijsstelling en ga zo maar door.

 

Een organisatie komt vaak voor keuzes te staan en zal hierbij de beste keuzes moeten maken om de klant zijn product te laten kopen. Niet alleen het imago naar buiten maar ook hoe het bedrijf intern werkt. Het leiden van deze keuzes in de breedste zin van het woord is een taak voor het management van de organisatie. Dat zorgt ervoor dat de juiste mensen bezig zijn met de juiste taken en nemen de belangrijke beslissingen.

 

Dat betekent dat een manager van veel zaken in het bedrijf iets af moet weten. Zo is hij verantwoordelijk voor inkoop, verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemingsfinanciering, management van bedrijfsprocessen, personeelszaken en de bedrijfsstrategie.

 

Management vereist ook veel organisatorische vaardigheden. Men moet goed de overzicht kunnen behouden, mensen kunnen aanspreken op hun gedrag, taken kunnen delegeren (mensen vertellen wat ze moeten doen) en goed zijn met plannen.

 

Verschillende takken binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
International Business, Bedrijfskunde, Economie
HBO: Small Business en Retail Management, Bedrijfskunde MER, International Business and Languages, Business management, Bedrijfkunde.
.

Profiel
De opleidingen zijn te volgen met ieder havo of vwo pakket.
management
ondernemer