Management en organisatie
werkzaamheden
Werkzaamheden
Directeur
Vandaag heb ik een belangrijke vergadering met mijn Management team. De managers van de belangrijkste afdelingen komen dan bij elkaar en presenteren hun plannen voor het komen jaar. Ik moet dan de kwaliteit van de plannen beoordelen op vernieuwing, haalbaarheid en kosten. Nog belangrijker is of het daadwerkelijk een aanvulling is op het totaal plan voor de organisatie van volgend jaar. Altijd weer een hele prestatie om alle details en hun gevolgen goed in te kunnen schatten.Zelfstandig ondernemer
Vandaag werk ik aan mijn website. Na de start van mijn onderneming zijn er al weer veel verandering geweest in producten, marktbenadering en de concurrentie. Ik heb nieuwe producten moeten toevoegen en met vallen en opstaan mijn verkoopstrategie moeten aanpassen. Ik moet het allemaal zelf doen en er komt zoveel bij kijken. Ik moet alles beheersen, van administratie tot verkoop. Ik hou van deze afwisseling, maar ik loop wel alle risico.
Consultant
Vandaag ga ik op bezoek bij een klant die een verkennend gesprek wil voeren over de nieuwe positionering van zijn bedrijf in de markt. Het gaat dan niet alleen om de buitenkant van het bedrijf naar de markt maar vooral om het aanpassen van alle interne bedrijfsprocessen aan de vragen die de nieuwe klanten zullen hebben. Ik moet niet alleen informatie gaan halen, maar ook laten zien dat wij in staat zijn om hem te ondersteunen in deze omslag in bedrijfsvoering.

Manager
Ik geef leiding van een groep van 21 medewerkers op de verkoopbinnendienst. Bestellingen van klanten en vragen over die bestellingen komen bij ons binnen en moeten wij naar tevredenheid beantwoorden. Hiervoor heb ik mijn groep opgedeeld in 4 afdelingen met ieder een leidinggevende boven zich. We beginnen de dag met een gesprek met de leidinggevenden. Hierin bespreken we de lopende problemen en wat we verwachten vandaag binnen te krijgen. Daarna heb ik gesprek met ieder afzonderlijk om te kijken of zij de afgesproken doelstellingen wel behalen. Vanmiddag zal ik een medewerker moeten gaan aanspreken op zijn gedrag en hem de laatste kans bieden. Aan het eind van de dag moet ik rapporteren bij de directeur.