Economie en bedrijf
Horeca, toerisme en vrijetijd
Werkzaamheden (4)

1.
Hotelmanager
Uit de laatste maandcijfers van het hotel kwam naar voeren dat het restaurant niet winstgevend genoeg is. Het is nu mijn opdracht l
ees meer..

2.
Evenement manager
Ik ga vandaag op gesprek bij een bedrijf dat 25 jaar bestaat. De directie wil  een groot feest geven voor haar 500 medewerkers en aanhang. Ik ga eerst ....
Lees meer….

3. Marketing manager Sprookjespark
4.
Manager Reizen

Een stedentrip voor weinig geld, een onbekend strandje in Thailand, uitgaan, verrassende musea: onderzoek wijst uit dat we gelukkiger worden van mooie ervaringen dan van spullen. We krijgen in de toekomst meer tijd en geld om te reizen en te beleven.  Mensen vanuit alle delen uit de wereld reizen overal naar toe.

 

Aan professionals in het toerisme en horeca is het de taak om het van a tot z een bijzondere beleving te bedenken, te plannen en te realiseren. Het moet leuk, interessant en tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden, kortom veel eisen. Je organiseert, plant, begeleidt en verkoopt beleving en ontspanning.

 

De eerste plek waar dit gebeurt is in de horeca. Hotels, restaurants, dancings enzovoorts. Oog voor service, jezelf presenteren, dienstverlenend en organisatorisch sterk zijn, zijn belangrijke eigenschappen. En natuurlijk flink aanpakken, want niemand wil graag lang op zijn drankje wachten. En als iemand toch boos is, dan moeten horeca mensen dat soepel op kunnen lossen.

 

Daarnaast is er natuurlijk ook het reisbureau, de touroperator of de luchtvaartmaatschappij. Welke reizen vinden mensen interessant, waar willen ze naar toe en hoeveel willen ze betalen. Toerisme-managers moeten van veel zaken iets weten. Organiseren, plannen, begeleiden en verkopen zijn belangrijk onderdelen wat een toerist manager moet kunnen.

 

Wat gaan we in de toekomst doen met onze vrijetijd? Welke behoeften zijn er, hoe kan een organisatie daarop inspelen en belevingen en verblijf verkopen. Er is nog een wereld te ontdekken in de vrijetijdsbranche en hij wordt steeds groter.

 

Verschillende takken binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
Theater-, Film- en Televisiewetenschap,
HBO: Media en Entertainment Management, Media en Cultuur, Communication and Multimedia Design.

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
horeca
toerisme en vrijetijd