Talen en Communicatie
Communicatie, (multi)media en journalistiek
Werkzaamheden (4)

1.
Journalist
Ik werk freelance bij een regionaal dagblad. Van de hoofdredacteur krijg ik de onderwerpen op die ik moet gaan onderzoeken en een verhaal over moet schrijven. Vaak weet ik van te voren hoe groot het verhaal moet worden. Ik bel
Lees meer..

2.
Webmaster
Ik beheer de website van een grote verzekeringsmaatschappij. Niet alleen de externe website maar ook de interne. Ik schrijf artikelen of redigeer ....
Lees meer….

3. Marktonderzoeker
4.
PR voorlichter

Communicatie komt in veel vormen en op veel plaatsen voor. Zo is communicatie niet alleen gesproken taal, maar is er ook een vorm van lichaamstaal. Mensen die communicatief sterk zijn, weten vaak beter een boodschap over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan ex-president van de Verenigde Staten van Amerika Barack Obama, zijn speeches waren altijd ijzersterk.
De manier waarop hij een boodschap over kan brengen is heel goed, het voelt vertrouwd. Maar hoe komt dit? Welke woorden hebben een grote invloed? Welke bewegingen?

De manier waarop wij iets overbrengen is heel belangrijk maar wat wij overbrengen ook. Journalistiek en media hebben een grote invloed hierop, zij bepalen ‘onze waarheid’ door verhalen te vertellen op hun manier. In Nederland hebben wij een vrijheid van meningsuiting, hierdoor kunnen journalisten naar waarheden zoeken en problemen aankaarten. In landen als Noord-korea hebben zij dit niet, daar bepaalt de overheid wat de mensen te horen krijgen.

Een ‘boodschap’ overbrengen kan tegenwoordig op meerdere manieren. Wij zijn als wereld heel erg naar elkaar toe gegroeid en staan dichter bij elkaar dan ooit. Hierdoor worden de taken van journalisten en media-specialisten steeds belangrijker. Werkenden in deze sector zijn dan ook heel divers (breed) inzetbaar. Zo kunnen ze bezig zijn voor televisie, radio, online-platformen en kranten.

Welke media zet je in voor welke  boodschap? Hoe breng je de boodschap? Hoe gebruik je taal en beeld? Hoe krijg je de juiste informatie? Wat wil je doelgroep horen?
Opleidingen:

WO
: Communicatiewetenschappen, Informatie- en communicatiewetenschappen
HBO: Journalistiek, Media informatie en communicatie, Communicatie  

Profiel: alle profielen worden geaccepteerd

communicatie
journalistiek
multimedia