Personeel en arbeid
Werkzaamheden (2)

1.
HRM directeur
Als directeur Human Resource Management ben ik verantwoordelijk de in-, door- en uitstroom van de mensen in onze organisatie. Mensen zijn bij ons bedrijf de grootste.....
Lees meer..

2.
Head hunter
Ik help bedrijven om goede mensen voor hun vacatures te vinden. Als er een positie binnen het bedrijf vrijkomt schakelen ze mij in om kandidaten ....
Lees meer….


Een van de grootste Nederlandse bedrijf, Royal Dutch Shell, heeft bijna 100.000 werknemers. Als deze mensen goed met elkaar samenwerken, gemotiveerd zijn, samenwerken en weten wat ze moeten doen, dan kan het bedrijf goede resultaten bereiken.

 

In de praktijk blijkt dat dat niet zo maar goed gaat. Mensen hebben allemaal hun eigen wensen en eigenaardigheden. Aan de ene kant moet je ze tevreden houden en aan de andere kant moet je zorgen dat ze goede resultaten leveren. Belonen. motiveren en eisen stellen om resultaat te behalen.

 

In een organisatie is hiervoor Personeelszaken verantwoordelijk (ook wel Human Resourse Management HRM genoemd). In het kort gezegd zijn deze mensen verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van de juiste mensen. De beste mensen binnen krijgen, deze blijven motiveren en door laten groeien en op tijd en op gepaste wijze weer afscheid nemen.

Verder houden ze zich bezig met het werkklimaat, de arbeidsomstandigheden, beoordelingen en beloningen van het personeel, opleidingen, coachen van managers.

 

Het personeelsbeleid bestaat uit verschillende aspecten:

 

 

 

 

Opleidingen:

WO:
Personeelswetenschappen, Arbeids- en organisatiepsychologie
HBO: Personeel en arbeid
.

Profiel
De opleidingen zijn te volgen met ieder havo of vwo profiel.
Gedrag, maatschappij en onderwijs