Talen en Communicatie
Televisie, radio, film en multimedia
Werkzaamheden (4)

1.
Webdesigner
Naast mijn lopende projecten start ik vandaag met een nieuw project namelijk de nieuwe website van een natuurorganisatie. Het voordeel van dit onderwerp is dat we altijd mooie beelden hebben. Het nadeel is dat die beelden de aandacht
Lees meer..

2.
Productie leider
Vandaag gaan we verder met opnamen voor een promotiefilm voor een conservenbedrijf. We hebben de beelden buiten al gemaakt en nu richten
Lees meer….

3. Filmrececent
4.
Festival organisator

Er is tegenwoordig geen huis meer te bedenken waar het niet aanwezig is; media-apparatuur. Van je telefoon tot de grootste televisie.

 

In iedere woonkamer is een televisie aanwezig, in ieder huis een computer, en in iedere auto een radio en op je mobiel komt het allemaal samen. Maar hoe wordt het gemaakt en komt het bij jou?

 

Het draait vooral om communicatie. Hoe breng je wat je wilt vertellen over aan de gebruiker. welke beelden, welke geluiden, welke woorden, welke kleuren, welke volgorde, welke kwaliteit, welke inhoud, ga zo maar door.

 

Deze sector loopt meestal voorop in de ontwikkelingen. Om de boodschap over te brengen moet je je aan de tijd aanpassen. Websites veranderen per half jaar, televisieprogramma's moeten vernieuwend zijn om kijkers aan te trekken. De bevolking blijft zich bewegen en om je boodschap over te brengen moet je je blijven aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie, telewinkelen, teleleren, telewerken, video-ondemand en vormgeving.

 

Het maken van de programma's en inhoud is een heel karwei. het begint met het verdiepen en analyseren van de doelgroep. Vanuit die kennis wordt het programma ontwikkeld en worden allerlei creatieve en technische vaardigheden ingezet om het te maken. En dan is het afwachten hoe je doelgroep er op reageert.

 

Binnen deze sector is natuurlijk een eenvoudige verdeling te maken in takken:

 

Opleidingen:

WO:
Theater-, Film- en Televisiewetenschap,
HBO: Media en Entertainment Management, Media en Cultuur, Communication and Multimedia Design.

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
televisie en film
multimedia design
media en entertainmant