Kunst en Cultuur
Ontwerp en vormgeving
Werkzaamheden (2)

1.
Product ontwerper
Als industrieel ontwerper vertaal ik alle aandachtspunten en alle relevante punten van een product naar een goed doordacht productontwerp. Ik verwerk ideeën voor een nieuw of ..Lees meer..

2.
Ingenieur Human Technology
Voor een ziekenhuis ben ik bezig om nieuw bed te ontwikkelen. Hij moet niet alleen technisch goed zijn maar vooral gemakkelijk in het gebruik voor patiënten en verpleegkundigen. Het onderzoek......
Lees meer..


Niets kan zonder vormgeving omdat niets (buiten de natuur om) uit zichzelf ontstaat. Hoe eenvoudig het ook is, iemand moet bedacht hebben hoe het er uit moet zien. Van een legoblokje tot een huis.

 

Zeker gebruiksgoederen worden speciaal vormgegeven. Het moet handig in het gebruik zijn, de materialen moeten passen bij de manier waar het op wordt gebruikt. De vormgeving moet ook steeds meer passen bij de smaak van de consument.

 

Om hier goed op in te kunnen spelen moet de vormgever verstand van mensen hebben, het mensenlijklichaam, modetrends, materialen en de eigenschappen van materialen. Het vraagt dus niet alleen een artistiek inzicht maar ook een heel groot deel techniek.

 

Daarnaast moet de vormgever ook economisch denken. Kan het geproduceerd worden in grotere aantallen, welke kosten neemt het dan met zich mee, is het duurzaam.

 

Om alledaagse producten te ontwerpen is een brede kennis nodig.

 

Verschillende werkzaamheden binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
Industrial Design, Creative technology
HBO:
Industrieel Product Ontwerp

Profiel
Havo: NT en NG met natuurkunde
VWO: NT en NG met natuurkunde
industrieel product ontwerp
creative technology