Kunst en Cultuur
Muziek/zang
Werkzaamheden (4)

1.
Uitvoerend muzikant
Ik ben 1 van de muzikanten van een groot orkest. We oefenen gezamenlijk 3x per week, daarnaast moet ik mijn partij ook veel thuis oefenen. Ik maak ook deel uit..
Lees meer..

2.
Programma manager Muziek Festival
Over 3 maanden is de nieuwe editie van het festival. Ik ben bezig de laatste hand te leggen aan de lijst van artiesten die gaan optreden. Met sommigen heb ik al ruim 2 jaar contact. Ik heb ….
Lees meer..

3. Componist
4.
Docent Muziek

Muziek betekent voor iedereen iets anders. De één vindt het leuk om elke dag gitaar te spelen, de ander schrijft zelf liedjes en weer een ander geniet er gewoon van om af en toe naar zijn favoriete artiesten te luisteren.

 

Het is mogelijk om van deze culturele kant je beroep te maken, maar de top bereiken is maar voor een paar mensen weggelegd. Er zijn verschillende manieren om daar te komen. Als amateur doorgroeien of een opleiding volgen. Er zijn opleidingen op mbo-niveau en het conservatorium. Een opleiding aan het conservatorium kan ervoor zorgen dat je jezelf optimaal ontwikkelt op muzikaal gebied.

 

Muziek is niet alleen het spelen van een instrument of zingen, er gaat een hele wereld achter schuil. Van het componeren tot het zakelijk regelen van de belangen van de muzikant. Hoe zorg je er voor dat jou muziek op Spotify komt en dat je ook de juiste afdrachten ontvangt.

 

Naast zelf muzikaal bezig zijn, zijn er ook mensen die muzikanten begeleiden. Zo hebben topartiesten vaak hele teams met mensen die meewerken aan een project. Mede-muziekanten maar ook managers die ervoor zorgen dat de hele zakelijke kant van de muziekwereld geregeld wordt. Zo moeten er concerten gepland worden, contracten geschreven worden en vaste inkomsten verzekerd worden.

 

Eem combinatie tussen talent, passie, inzet en zakelijke organisatie

 

Verschillende werkzaamheden binnen deze sector zijn:

 

Opleidingen:

WO:
Muziekwetenschap
HBO: Muziek, Conservatorium, Docent Muziek

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
uitvoeren
productie/componeren
doceren