Onze leefomgeving heet milieu. De samenhang tussen de lucht, het water, de bossen, bloemen, dieren en mensen. Tegenwoordig is milieu een veelbesproken onderwerp, doordat er steeds meer auto's en fabrieken komen wordt het milieu aangetast. Er komen steeds meer schadelijke stoffen in de lucht en afval op aarde, terwijl schone lucht, zuiver drinkwater en een veilige leefomgeving heel belangrijk zijn voor het leven op aarde. Niet alleen lokaal, maar ook landelijk en wereldwijd.

 

Allerlei natuurlijke processen hangen sterk samen en hebben de aarde gevormd tot wat hij nu is. Bij deze samenhangende natuurlijke processen is er sprake van een samenspel tussen natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en aardrijkskunde. Met deze kennis kunnen we bijdragen aan een duurzaam leefbare wereld.

 

Milieu richt zich op het beschermen van Aarde. In wereldwijd verband, maar ook in kleine projecten in je woonplaats. Of het nu gaat om de vervuiling van de zee, het overgebruik van de aarde, het CO2 probleem of lokale lozingen van fabrieken bij jou in de buurt. Milieu een belangrijk onderwerp.

 

Nu we met 7 miljard mensen op Aarde zijn en veel van deze mensen ook meer luxe willen is het de grote vraag hoe we ons leefmilieu gezond gaan houden. Er zullen nieuwe technologische en sociaalwetenschappelijke oplossingen bedacht moeten worden om en iedereen een beter leven te geven en milieuvervuiling te voorkomen.

 

Er zijn verschillende richtingen die zich bezig houden met deze materie:

 

 

 

 

 

 

Milieu
Werkzaamheden (3)

1.
Milieu Coordinator
Binnen ons bedrijf dat etenswaren produceert ben ik de coördinator op gebied van milieu. Ik adviseer de manager over het optimaal gebruik van energie, waterzuivering en natuurlijke vergisting. Deze.....
Lees meer..

2.
Bodemchemicus
Ik onderzoek aardlagen onder de zee en probeer zo nieuwe olie- en gasvoorraden te ontdekken. Op zee verzamelen we grote hoeveelheden
Lees meer….

3.
Beleidsmedewerker
Opleidingen:

WO:
Milieuwetenschappen, Milieu-maatschappijwetenschappen,
Milieu-natuurwetenschappen
HBO: Milieukunde
.

Profiel
Havo en VWO NG en NT
Aarde en milieu
vervuiling
duurzame energie
kringloop