Kunst en Cultuur
Kunst
Werkzaamheden (3)

1. Beeldende kunst:
Ik werk als zelfstandig kunstenaar. Ik maak beelden en schilderijen. Omdat ik zelfstandig ben heb ik de vrijheid om te maken wat ik wil, met alle ….

2.Kunst-evenementen manager
Ik begeleid en organiseer vooral kunstzinnige evenementen. Ik ken een groot aantal kunstenaars en organiseer voor hun exposities. De moeilijkheid is...

3. Lichtkunstenaar
Ik onderzoek de zin en de onzin van moderne LED verlichting. Daarvoor bestudeer

lees meer....
Kunst is voor veel mensen een manier waarop hij/zij emoties kan uiten. Mensen geven geluid aan hun gevoelens of ideeën via onder andere beeldende kunst, muziek, gedichten. Je benut je artistieke kant optimaal en spoort andere ook aan dit te doen.

Er zijn nog talloze mensen die bijdragen aan creatieve processen binnen de maatschappij. Binnen de kunstindustrie zijn er ook mensen continu bezig ervoor te zorgen dat creatieve geesten optimaal hun werk kunnen doen. Er zijn mensen die in musea werken en mensen die kunst beoordelen of de geschiedenis ervan achterhalen. Achter elk stuk kunst zit meestal een ontzettend interessant verhaal.

De verschillende takken binnen de kunst zijn:
Opleidingen:

WO:
Arts and Media Management, Cultuur en Media
HBO:
Kunst en Economie, Event Management, Kunst en Techniek, Beeldend Kunst, Kunsten, Cultuur en Media, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
beeldende kunst
kunst en economie
kunst en techniek
Beeldende kunst: leer de fijne kneepjes van de beeldende kunst, met als eventuele doel deze technieken later over te brengen op nieuwe leerlingen.
Kunst en economie: leer leiding geven aan veelzijdige teams en leer de zakelijke kant van de cultuurindustrie met als doel ervoor te zorgen dat creatievelingen zichzelf optimaal kunnen uiten.
Kunst en techniek: in deze tak combineer je creativiteit met kennis over nieuwe technologie en media.