Werkzaamheden (5)

1.
Programmeur
Vandaag werk ik aan de ontwikkeling van een game voor een mobiele telefoon. Op basis van het algemene ontwerp hoe moet het spel eruit zien en werken, ga ik nu de verschillende onderdelen regel voor regel programmeren.
Lees meer..

2.
Ontwikkelaar
Vandaag werk ik voor een klant die via internet foto's wil verkopen aan vormgevers. De klanten moeten een foto kunnen vinden aan de hand van de prijs, de kleur of het onderwerp. Ik ben bezig met het ontwerp van deze applicatie en nu aan het onderzoeken hoe.... 
Lees meer….

3. Netwerk beheerder / consultant
4.
Business Analist
5. Projectleider
Opleidingen

Bijvoorbeeld:

WO: Informatica,Kunstmatige intelligentie, Informatiekunde
HBO: Game architecture and Design, Informatica, Mediatechnologie
Inleiding

In de afgelopen tientallen jaren is de computer een steeds grotere rol gaan spelen in onze levens. Jij kunt je vast geen leven meer voorstellen zonder dit ontzettend handige apparaat. Informatica houdt zich bezig met de technologie achter deze computersystemen. Zo worden games, het internet en allerlei apparaten mogelijk gemaakt doordat mensen deze systemen ontwikkelen en beheren.

Bij informatiekunde wordt de technische kant van ICT gecombineerd met andere vakgebieden zoals bedrijfskunde en psychologie. Je gaat bezig met het opzetten van systemen die communicatie zo effectief mogelijk vertalen.

Binnen deze sector heb je de volgende takken:

1.
ICT: informatie- en communicatietechnologie houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Centraal staat het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.
2.
Informatiekunde: deze tak richt zich op de wisselwerking van informatie en communicatie en de invloed van ICT die hierbij komt kijken.
3.
Kunstmatige intelligentie: het onderzoeken van intelligentie van mensen en dieren en het ontwikkelen van deze intelligentie bij robots.

Informatica en informatiekunde
Exact, informatie en techniek