Gezondheid
Gezondheid, voeding en diëtiek
Werkzaamheden (3)

1.
Diëtist
Lees meer..

2.
Ontwikkelingshulp

Lees meer….

3. Onderzoeker


Gezondheid, voeding en diëtiek voornamelijk over jou en je medemens. Wat is gezond om te eten en hoeveel, hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven, is een broodje gezond per definitie gezonder dan een Big Mac? Wat doen koolhydraten of eiwitten bijvoorbeeld bij een persoon, en waarom zijn niet alle vetten slecht. Dit zijn allemaal vragen die je krijgt tijdens opleidingen in gezondheid, voeding en diëtiek. Voeding is natuurlijk een eerste levensbehoefte en dit komt vooral door de stoffen die erin zitten. Vind je het interessant welke voedingsstoffen er in je boterham vanochtend zaten en waarom en hoeveel je deze nodig hebt? Dan is dit echt iets voor jou.

 

Je kijkt ook naar waarom en wanneer mensen eten, hoe zit het met alle smaken die we kunnen proeven en hoe duur  eten nu echt is. Ook leer je over ziekten die mensen zijn opgelopen door verkeerd te eten, diëten voor sporters of zwangere vrouwen, maar ook voor chronisch zieke mensen. Vanuit deze inzichten begeleid je mensen om hun voedingspatroon aan te passen om beter te worden, gezonder te leven, energieker of af te vallen.

 

Dit kan op 1 op1 niveau, maar ook op hoger niveau waarin programma's worden bedacht en op Europees niveau te zorgen dat iedereen een gezond dieet heeft of gezond kan leven.

 

Er zijn verschillende gebieden:

 

 

Opleidingen:

WO:
Gezondheid en Maatschappij, European Public Health, Gezondheid en Leven, Gezondheidswetenschappen,
Medische Informatiekunde, Voeding en Gezondheid
HBO: Voeding en Diëtetiek

Profiel
Alle profielen zijn mogelijk.