Gezondheid, voeding en diëtiek voornamelijk over jou en je medemens. Wat is gezond om te eten en hoeveel, hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven, is een broodje gezond per definitie gezonder dan een Big Mac? Wat doen koolhydraten of eiwitten bijvoorbeeld bij een persoon, en waarom zijn niet alle vetten slecht. Dit zijn allemaal vragen die je krijgt tijdens opleidingen in gezondheid, voeding en diëtiek. Voeding is natuurlijk een eerste levensbehoefte en dit komt vooral door de stoffen die erin zitten. Vind je het interessant welke voedingsstoffen er in je boterham vanochtend zaten en waarom en hoeveel je deze nodig hebt? Dan is dit echt iets voor jou.
Je kijkt ook naar waarom en wanneer mensen eten, hoe zit het met alle smaken die we kunnen proeven en hoe duur eten nu echt is. Ook leer je over ziekten die mensen zijn opgelopen door verkeerd te eten, diëten voor sporters of zwangere vrouwen, maar ook voor chronisch zieke mensen. Vanuit deze inzichten begeleid je mensen om hun voedingspatroon aan te passen om beter te worden, gezonder te leven, energieker of af te vallen.
Dit kan op 1 op1 niveau, maar ook op hoger niveau waarin programma's worden bedacht en op Europees niveau te zorgen dat iedereen een gezond dieet heeft of gezond kan leven.
Er zijn verschillende gebieden:
Voeding en Diëtetiek, het 1 op 1 adviseren van mensen om hun voedingspatroon af te stemmen op hun levensstijl.
Maatschappelijke vraagstukken, het onderzoeken van patronen op grote lijnen en beleid maken voor een goede gezondheid voor een maatschappij.
Management en oplossen, vanuit de beschikbare medische gegevens patronen halen en hiermee medici van goede informatie voorzien.