Kunst en Cultuur
Geschiedenis en cultuur
Werkzaamheden (3)

1.
Docent geschiedenis
Vandaag heb ik een drukke dag, veel klassen en veel verschillende niveaus. De moeilijkheid is om iedereen er weer met voldoende aandacht bij te laten blijven. Niet alle ….
Lees meer..

2.
Archeoloog
Ik werk bij een gemeente bij de afdeling Oudheidkundig Bodemonderzoek. Als er in de gemeente iets gebouwd gaat worden doen wij eerst onderzoek ….
Lees meer….

3. Diplomaat


Wij kunnen leren van het verleden. Hoe hebben mensen dingen in het verleden opgelost en kan ons dat waarschuwen voor de toekomst? Geschiedenis is iets wat wij allemaal met ons meedragen. Gisteren is al geschiedenis. Welke invloed heeft gisteren op jouw vandaag? Welke invloed heeft de geschiedenis van jou familie op jou?

 

Naast welke invloed het heeft op vandaag kan het ook gewoon reuze interessant zijn om te weten hoe mensen vroeger leefde. De prehistorie, het Romeinse Rijk en de Roomse kerk die daar uit voortvloeide, de Middel Eeuwen, de wereld oorlogen. Hoe is het ontstaan, wat speelde een rol en wat betekend het voor vandaag. Welke invloed had cultuur op het leven van vroeger?

 

De wereld wordt steeds kleiner en we komen in contact met veel andere culturen. Deze culturen hebben hun eigen historie en redenen waarom ze doen zoals ze doen. Deze mensen gaan we tegenkomen en dan is het wel belangrijk om te weten hoe we mee om moeten gaan. Stel dat je een keer een Japanner gaat ontmoeten, dan is het wel belangrijk om te weten dat je deze geen hand moet geven om hem te begroeten maar dat je moet buigen.

 

Verschillende gebieden binnen deze sector zijn:

Opleidingen:

WO:
Cultuurwetenschappen, Liberal Arts and Sciences, Geschiedenis, Archeologie, Algemene Cultuurwetenschappen, Kunstgeschiedenis, Antropologie
HBO: Archeologie, Cultureel Erfgoed, leraar opleiding Geschiedenis

Profiel
De opleidingen zijn te doen met ieder havo of vwo pakket.
archeologie
geschiedenis
antropologie