Gezondheid
Geneeskunde
Werkzaamheden (2)

1.
Huisarts
Mijn dag ziet er meestal hetzelfde uit. Vanaf 08:00 uur heb ik spreekuur. Iedere 10 minuten krijg ik een patiënt op bezoek. Sommigen zie ik vaak....
Lees meer..


2.
Specialist
Vanuit mijn basisopleiding ben ik mij gaan specialiseren als cardioloog. Ik weet alles over problemen met het hart. Van veel voorkomende problemen tot zeldzame ….
Lees meer..

Geneeskunde houdt zich bezig met het beter maken van mensen. Daarvoor moet achter de schermen veel gebeuren. Er vindt veel onderzoek plaats naar oorzaken van ziektes en medicijnen en hoe je deze het beste kan toedienen.  Doktoren specialiseren zich meestal in een tak van de geneeskunde.

Onderzoek en toepassing van de kennis over geneeskunde zijn meestal 2 verschillende zaken.  Doktoren gebruiken de uitkomsten van onderzoeken en passen dit toe bij hun patiënten . Bij Universitaire ziekenhuizen kunnen doktoren ook onderzoek doen.

Zij horen de klachten van de patiënt aan, zoeken naar symptomen die passen bij bekende ziektebeelden en passen afgesproken behandelingen toe. De relatie met de patiënt is een belangrijke factor in het genezingsproces.

Op de achtergrond heeft de dokter veel inzicht in details over cellen, de chemie in het lichaam, de werking en samenhang binnen het lichaam en allerlei verstoringen die er plaatsvinden. En natuurlijk de werking van medicijnen.


Opleidingen:

WO:
Geneeskunde
HBO: -

Profiel
NG met natuurlkunde of NT met biologie
geneeskunde