Werkzaamheden (4)

1.
Projectontwikkelaar
Ik ben de leidinggevende van de bouw van een nieuw voetbalstadion voor de gemeente Amsterdam. Ik zorg ervoor dat de benodigde materialen op het juiste moment aanwezig zijn, ik zorg ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek ....
Lees meer..

2.
Weg- en waterbouwkundig ingenieur
Ik zorg voor een veilig Nederland. Ik ben werkzaam op alle stranden van Nederland en zorg ervoor dat de dijken hoog genoeg zijn zodat er geen water het land binnenkomt. Hierbij houd ik rekening met de stand van het water en het gewicht die
Lees meer….

3. Architect
4.
Bouwkundig ingenieur
Bouwkunde en civiele techniek

BOUWKUNDE EN CIVIELE TECHNIEK

Bouwkunde en Civiele techniek is overal om je heen zichtbaar. Denk aan gebouwen als de kerk, het station, de school waar je op zit of zelfs je eigen huis. Al deze gebouwen zijn gebouwd met behulp van de inzichten uit de bouwkunde. Met kennis in deze sector kun je uiteindelijk dus zelf een eigen gebouw ontwerpen en de bouw ook uitvoeren. Naast het ontwerp, krachtberekeningen, kosten en duurzaamheid moet het project ook uitgevoerd worden. Talloze bouwlieden zijn met hun vakkennis bezig om het totale gebouw te realiseren onder leiding van uitvoerders, projectleiders en bouwondernemers.

 

Naast het efficient en kwalitatief bouwen, liggen er uitdagingen voor de toekomst: energie besparen, hergebruik van materialen, duurzaamheid, 3D printen van een huis, enz.

Het gaat niet alleen over het maken van bepaalde huizen en nieuwbouw, maar ook om het onderhouden, renoveren, of het duurzamer maken van bestaande gebouwen, kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Maar met een gebouw alleen ben je er nog niet. Je moet er ook nog komen: snelwegen, waterwegen, tunnels, bruggen, verlichting etc. zijn ook nog nodig. Deze tak heet Civiele Techniek. De Civiele Techniek richt zich op maken van alle bouwwerken voor algemeen gebruik: bruggen, wegen, rotondes, treinrails, kanalen, waterafvoer etc. Niet alleen het ontwerpen en maken ervan, maar net zo belangrijk, ook het onderhouden.

 

Bouwkunde en Civiele techniek heeft dan ook verschillende takken:

 

Weg- en waterbouw
Architectuur
Bouwtechniek
Projectintwikkeling
Opleidingen

Bouwkunde en civiele techniek kun je studeren op het HBO en WO.
Voorbeelden hiervan zijn:
Bouwkunde
Civiele techniek
Bouwtechnische bedrijfskunde

Profiel
Voor het WO heb je natuurkunde en wiskunde B nodig.
HBO kun je met NT, NG en EM
Exact, informatie en techniek