Opleidingen

Opleidingen:
WO: Biologie, Biomedische Wetenschap
HBO: Toegepaste Biologie

Profielen:
Voor WO :N&G (met scheikunde), N&T (met biologie)
Voor HBO: N&G, N&T of E&M met scheikunde
Werkzaamheden (4)

1.
Plantenteelt
Ik werk aan de ontwikkeling van nieuwe kamerplanten die aparte kleuren hebben. Er is één natuurlijke variant van een groene plant die paarse kleuringen heeft op onderkant van de bladen. Deze plant maakt de kleurstof anthocyaan aan. Om deze
Lees meer..

2.
Voedseltechnoloog
Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zuivelproducten die in de fabriek geproduceerd worden. Ik neem monsters van de binnenkomende grondstoffen en controleer de samenstelling van het eindproduct. Ook ben ik verantwoordelijk..
Lees meer….

3. Biomedisch onderzoeker
4.
Beleidsmedewerker ecosystemen
Biologie en (bio)medisch onderzoek

Bij biologie worden alle levende organismen bestudeerd op onder andere het gebied van structuur, groei, functie en oorsprong. Je doet onderzoek naar de grootste gevaarlijkste dieren of naar de heel kleine cellen waar elk levend wezen uit bestaat. Maar ook de werking van de hersenen, klimaatverandering en gentherapie.  De rol van genen bij erfelijkheid en hoe eigenschappen voortkomen uit ontwikkeling.  Van de moleculaire biologie tot en met het ecosysteem dus. Omdat het allemaal zoveel is ga je je specialiseren.

 

Bij biomedische wetenschappen draait het om cel- en lichaamsprocessen van zowel zieke als gezonde dieren en mensen. Je doet onderzoek naar bacteriën en virussen om er zo achter te komen hoe sommige ziekten ontstaan en worden verspreid. Natuurlijk doe je daarna onderzoek naar wat de samenstelling van deze bacteriën en virussen ons kan vertellen over de bestrijding en voorkoming van deze ziektes.

 

Binnen deze sectoren heb je de volgende takken:

 

Exact, informatie en techniek