Elektrotechniek
werkzaamheden
Werkzaamheden
Mechatrinica
Ik ben bezig met de ontwikkeling van een val-sensor voor bejaarden. Deze sensor moet automatisch een val registreren en compact genoeg zijn om in te bouwen in een horloge. Ik probeer vandaag een kleine microcontroller te ontwerpen die net voldoende capaciteit heeft om de benodigde software en aansluitingen voor de meetsensoren te combineren. De opdrachtgever heeft verder aangegeven dat de controller maximaal 2 Watt aan warmte mag produceren. Ik moet dus zorgen dat ik onder deze grens blijf. Mijn ontwerp leg ik vast in een schakelschema.


Elektronicus
Ik ben bezig met een project om elektrisch aangedreven karretjes in een groot magazijn zelfstandig te laten rijden. Om zich te oriƫnteren, beschikken de karretjes over een radiografische antenne en 25 sensoren. Gisteren heb ik de ontwikkelde elektronica getest aan de hand van praktijkproeven en metingen. Ik heb verschillende situaties op de vloer nagebootst en gekeken hoe het prototype karretje hier op reageert. Het blijkt dat het karretje niet altijd even goed werkt als er stof op de grond ligt. Vandaag ga ik testen of het helpt om een ander type sensor te gebruiken.


Meet-en regeltechniek
Vandaag werk ik aan het ontwerp van een dozenvuller voor een chocoladefabrikant. De dozenvuller moet automatisch kartonnen dozen vullen met exact 12 kilo paaseitjes. Ik heb eerst met de klant gepraat om te onderzoeken aan welke eisen het systeem moet voldoen en hoeveel plaats er in de fabriek is voor het systeem. Ik heb vervolgens een ontwerp gemaakt bestaande uit twee transportbanden, een weegschaal, vier sensoren en een besturingssysteem. Nu ga ik het besturingssysteem programmeren en vastleggen hoe het systeem moet reageren op de input van de verschillende sensoren.


Energie
Ik werk aan het ontwerp van een energie distributienet voor een nieuw bedrijventerrein. Het distributienet dient 50KV om te zetten in 230V. Vorig maand heb ik een projectplan opgesteld waarin staat aan welke technische en veiligheidseisen het ontwerp moet voldoen, wanneer alles klaar moet zijn en hoeveel geld het mag kosten. Vandaag heb ik overleg met de elektrotechnische tekenaar die ook aan dit project werkt. Ik ga aan hem vragen of hij zijn ontwerp wil aanpassen en meer vermogenschakelaars wil opnemen want uit een eerste simulatie die ik heb gedaan blijkt dat het ontwerp nu nog niet veilig genoeg is.Technische informatica - computer
Vandaag ga ik verder aan mijn deel van het project om onze nieuwe chip te ontwerpen. Het is de bedoeling dat deze sneller is dan zijn twee voorgaande versies. We zitten op het spoor van fotonische chips, maar we krijgen nog niet alle benodigde onderdelen - voor het vertalen van het analoge signaal naar het digitale signaal - op de goede plek.