Opleidingen

WO: Werktuigbouw, Industrieel ontwerpen
HBO: Werktuigbouwkunde, Autotechniek, Engineering, Design and Innovation, AOT – Techniek.
e

Profiel
N&G met natuurkunde en wiB, N&T
Werkzaamheden (4)

1.
WTB-engineer
Ik werk aan de verbetering van een inpakmachine voor een medicijnen-fabrikant. Vorige week ben ik bij de klant gaan kijken en de klant klaagt er over dat de verpakkingen te langzaam gevuld worden.
Lees meer..

2.
Engineer installatietechniek
Voor een nieuwe pier van Schiphol moet de airco en verwarming aangelegd worden. Alle regeltechniek is door mijn collega ontworpen. Op basis van die gegevens ga ik..
Lees meer….

3. Constructie engineer
4.
Autotechnisch engineer
Werktuigbouwkunde, installaties en voertuigen

Automatisch pak je 's morgens wat uit de koelkast, eet het op en gaat vervolgens op de fiets naar school. Onderweg kom je auto's tegen, stoplichten en plaats je je fiets in het fietsenrek. Allerlei zaken die te maken hebben met werktuigbouwkunde en regeltechniek. Hoe sterk moet de buis van je fiets zijn om er niet door te zakken? Hoe maak je de techniek om niet te zwaar te hoeven trappen om je fiets in beweging te brengen en te houden. Van welk materiaal moet het fietsenrek zijn om de krachten op te vangen die voortkomen bij het plaatsen van een fiets? Hoe werken alle verschillende elementen in een koelkast samen om te zorgen voor een continue temperatuur in de koelkast.

 

Werktuigbouwkunde houdt zich bezig met machines, constructies en installaties. In principe alles waar mechanische handelingen worden uitgevoerd (bijvoorbeeld tillen, dragen, bewegen, warmte wisselen, verbinden) Voorbeelden zijn: productiemachines, motoren, voertuigen, wandelstokken, verwarmingssystemen, liften en ga zo maar door. Alles wat gemaakt wordt van ijzer, staal, kunststoffen.

 

Werktuigbouw is dus heel uitgebreid. Voor het gemak onderscheiden we:

 

 

 

 

 

 

Werktuigbouw
Voertuigen
Installatietechniek
Exact, informatie en techniek